HVK2GO, het alternatief voor CAD software

HVK2GO het alternatief voor cad software

Wat is CAD software?

CAD, oftewel computerondersteund ontwerpen, is een methode voor het creëren van technische tekeningen en modellen met behulp van softwareprogramma’s. Het wordt veel toegepast in industrieën, zoals architectuur, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en bouwkunde. Met CAD software kunnen gebruikers complexe technische tekeningen en modellen maken, bewerken, analyseren en documenteren. Anno 2024 zijn er ook alternatieven voor het gebruik van CAD software, of zelfs mogelijkheden om CAD software volledig te vermijden. In dit artikel gaan we verder in op HVK2GO, de oplossing die wij bieden om jouw productieproces te vereenvoudigen, zonder de noodzaak van CAD.

Wat zijn DXF-bestanden?

DXF-bestanden zijn een specifiek type bestandsformaat dat wordt gebruikt voor het opslaan en uitwisselen van tekengegevens. Het staat voor “Drawing Exchange Format” en bevat informatie zoals lijnen, vormen, afmetingen en andere elementen die nodig zijn om een tekening weer te geven. DXF-bestanden kunnen worden gemaakt met CAD software. Daarna kunnen deze bestanden worden verzonden naar machines die het DXF-bestand omzetten naar een daadwerkelijk eindproduct.

Snijmachines en DXF bestanden

Snijmachines, variërend van lasersnijders tot plasmasnijders en CNC-routers, gebruiken DXF-bestanden om te begrijpen welke vormen en paden ze moeten volgen om materiaal te snijden, graveren of bewerken. Check onze configurator waar we op basis van jouw input een dxf bestand van een dobbelsteen genereren met de HVK2GO API.

Gebruikscase voor CAD software

Een veelvoorkomende toepassing van CAD software is bij het verwerken van bestellingen via een webshop. Zodra een bestelling binnenkomt, wordt deze doorgaans verwerkt door een werkvoorbereider of iemand van de binnendienst verkoop. Deze persoon maakt vaak gebruik van CAD software om een gedetailleerd CAD bestand te creëren, waarin alle benodigde informatie wordt opgenomen. Bij productie op een CNC-bewerkingsmachine wordt dit CAD-bestand omgezet naar een DXF-bestand, dat vervolgens naar de machine wordt gestuurd.

HVK2GO, een innovatief alternatief voor CAD software

Door gebruik te maken van HVK2GO is CAD software niet langer vereist voor repetitieve bestellingen. Het orderproces wordt vereenvoudigd tot de volgende geautomatiseerde stappen:

  1. De bestelling komt binnen in de webshop, ERP-systeem of via andere kanalen en de ingevoerde afmetingen staan in een XML, CSV, JSON of ander aanleverbestand.
  2. HVK2GO converteert het aangeleverde bestand automatisch naar een kant-en-klaar DXF-bestand, waardoor handmatig tekenen niet meer nodig is.
  3. Het kant-en-klare DXF-bestand kan direct naar de snijmachine worden gestuurd, waardoor het productieproces binnen enkele seconden kan worden gestart, zonder handmatig werk of afwijkingen van de gebruikelijke kwaliteit.

Bekijk hier de visuele representatie van dit proces.

Voordelen van HVK2GO vergeleken met CAD software

HVK2GO biedt verschillende voordelen ten opzichte van CAD software, waaronder:

  • Vereenvoudigd orderproces: HVK2GO automatiseert het proces van bestelling tot productie, waardoor handmatig werk en fouten worden geminimaliseerd.
  • Snelheid: Met HVK2GO kunnen bedrijven orders sneller verwerken en producten produceren, waardoor de doorlooptijd wordt verkort.
  • Kostenbesparing: Door efficiëntieverbeteringen en het verminderen van faalkosten kunnen bedrijven kosten besparen bij het gebruik van HVK2GO.
  • Gebruiksgemak: HVK2GO biedt een intuïtieve interface en geautomatiseerde functies, waardoor het gemakkelijk is voor gebruikers van verschillende niveaus.

Conclusie

HVK2GO biedt een naadloos alternatief voor CAD software, waardoor het orderproces van bestelling tot productie aanzienlijk wordt versneld en vereenvoudigd. Met HVK2GO kunnen bedrijven efficiënter werken en sneller reageren op klantvragen, terwijl ze tegelijkertijd de kwaliteit van hun producten verbeteren. Wil je een vrijblijvende demo van HVK2GO, waarbij we jouw productproces onder de loep nemen. Neem contact op en we plannen een call met je in.

Kies voor innovatie, groei en besparing

Kies vandaag nog voor HVK2GO, dé oplossing voor het verbeteren van je productieproces. Plan uw persoonlijke demo in om of maak uw eigen DXF bestand met onze configurator!